Alises første sak fra Australia!

Halla folkens! For øyeblikket chiller jeg i Australia, og tar livet stort sett med ro. Men det å komme seg hit var ikke så veldig chill.

Det er mye man må tenke på før man skal på utveksling. For det første må du finne ut av hvilket land du vil bo i. Jeg valgte Australia fordi jeg hadde lyst til å få litt avstand til Norge, og også oppleve noe som virket fremmed. I tillegg ville jeg surfe og bli brun, så da ga jo Australia mening. Jeg har til nå fullført en surfe-trening, som innebar mange knall og fall.

Når du endelig har funnet ut av hvor drømmene dine tar deg, må du bestemme deg for hvilke fag du vil ha. Vi har fått ganske frie tøyler på BIK, noe jeg har satt enormt stor pris på. BIK er jo et kommunikasjonsstudium, men her i Australia har jeg hatt muligheten til å fordype meg i både PR og spill-produksjon. Hvor kult er ikke det? Jeg hadde antakelig ikke hatt samme mulighet i Norge, og det har åpnet en helt ny verden for meg. Selv om man har frie tøyler, er det viktig å velge fag som komplementerer det du studerer i Norge. Prøv å velge fag som gir deg unik kunnskap, og som du synes er interessante.

Før vi kom ned hit var vi veldig usikre på hva vi skulle gjøre med bolig, for vi hadde fått så mange forskjellige råd. Noen sa vi burde finne noe før vi kom ned for hvis ikke, kom alle gode leiligheter til å være tatt. Andre mente vi måtte vente til vi ankom så vi kunne dra på visninger og dermed visste hva vi fikk. Vi endte opp med å bo på hotell de første to ukene, så vi fikk tid til å finne en passende bolig. Det er vi alle ekstremt glade for at vi gjorde! Vi dro på et par visninger først, men var ikke helt fornøyd med det vi så. På visning nummer fire merket eiendomsmegleren at vi var nokså fortapte. Vi var 4 stykker som ville bo sammen, og som studenter hadde vi jo et stramt budsjett. Han gjorde det til sitt personlige oppdrag å finne en perfekt bolig til oss. Han tok oss med til hovedkontoret, fant tre potensielle hus og tok oss med på visning. Vi ble forelsket i det siste huset han viste oss, og signerte kontrakten samme dag.

Så når det kommer til bolig, anbefaler jeg absolutt å dra på visning før du signerer en kontrakt. Men kontakt et byrå som Hive eller Iglu før du ankommer for å uttrykke interesse og be om hjelp. Det er jobben deres å sørge for at du er fornøyd med boligen din, de vil gjøre det de kan for å hjelpe. Fortell dem budsjettet ditt, hva du ser etter og når du ankommer. Du kan også se på boliger på nettet før du ankommer og avtale visning når du kommer ned.

Før du drar, bør du spørre banken din om det er noen utgifter for å bruke kortet ditt i utlandet. Min bank har gratis minibankuttak, men trekker 2.5% hver gang jeg bruker kortet i butikken. Det høres ikke ut som mye, men hvis jeg bruker kortet mye taper jeg en del penger. Sjekk det før du drar, så er du forberedt på om du må legge om shoppingmønstrene dine.

Det var mine tips for forberedelse til Australia! Det høres ganske enkelt ut, men du skulle sett hvor mye jeg stressa før jeg kom ned. Heldigvis ordner alt seg for snille piker, men jeg skulle ønske jeg hadde fått noen av disse rådene. Jeg håper dette hjalp noen, og at du føler deg litt tryggere på hvordan du kan forberede deg til oppholdet i Brisbane. Jeg kommer snart tilbake med en artikkel om hva du kan gjøre rundt i byen. Vi snakkes!

 

intkomm