Tre på gaten: Hva skal du 17.mai?

Nå nærmer det seg 17. mai, Norges grunnlovsdag. Mange er nok godt i gang med forberedelsene, bunadskjorter skal strykes, dressbukser skal presses og flagg må handles inn. Noen forbinder dagen med korps, glade barn i tog og spise hvor mange is man bare vil.

 Jeg har spurt tre bik-studenter om hva de skal på 17.mai:

Jonas (21): 17.mai- årets beste dag, hvert eneste år. Dagen man tilbringer med gutta med Norge i hodet, Jesus i hjertet og alkohol i blodet. I år skal jeg på champagnefrokost klokken 07.30, så bærer det videre til byen for å se på toget rundt 10-tiden. Deretter er det 3-4 pils på brygga før jeg tar en liten familiepause hos mormor og morfar. Der skal jeg spise snitter, spesielt de med sånne deilige karbonader og stekt løk. Etter dette skal jeg på hundre meter fra besteforeldrene mine til en kamerat, hvor gutta samles på ny for en kveld fylt med deilig grillmat og fuktige varer. Jeg gleder meg!

Thomas(37): Jeg skal til Kløfta og besøke min bror, hans kone og mine to nieser. Jeg skal se de gå i tog. Jeg håper jeg ser flagg fra mange land, siden 17.mai handler om grunnlov og menneskerettigheter. Det er universelt.

Chalin(26): Jeg skal storkose meg hele dagen med verdens beste venninne, hun skal kjøpe ballong og is til meg.

Er du enda ikke helt sikker på hva du skal 17. mai? Fortvil ikke:
Studentrådet IT, samt andre frivillige, skal arrangere en 17.mai-feiring ved studentboligene på Remmen. Det vil bli servert pølser og brus, og arrangert tradisjonelle 17. mai aktiviteter som for eksempel sekkeløp. Link til arrangementet finner du ved å klikke her.

Skrevet av: Ida Fossli Støten

 

intkomm