Den som intet våger, intet vinner


-Du kan se langt etter en stilling som kommunikasjonsrådgiver, med tanke på at du ikke har noe master, sa folk til Steven da han var på søken etter jobb. En bachelorgrad rikere, men ikke nok til å imponere, det er godt Steven ikke gir opp lett!

En bachelorgrad i internasjonal kommunikasjon kan føre til mange veier for hver enkelt student. Noen ønsker å følge drømmen sin gjennom video og filmproduksjon, andre ønsker å skrive, og den tredje er usikker og søker på de fleste jobber i håp om å treffe den riktige.

I januar 2019 var Steven klar for en fulltidsjobb, etter å ha vært ansatt på deltid på BIK som blant annet podkast-ekspert. Han var også ansatt på deltid som Instagram-ansvarlig for Høgskolen i Østfold. Etter mange ulike søk på jobbannonser for fulltidsjobber, fant han en interessant tittel: «Kommunikasjonsrådgiver for Valgdirektoratet.» Det hadde seg slik at Steven nok ikke egentlig hadde tenkt seg en jobb i Tønsberg, men snarere i Oslo. Likevel valgte han å søke på jobben. Det var bare ett problem: krav om master. Men BIK-studenter har lært av tidligere studenter at et krav i søknadstekster er som regel kun et ønske, så man kan like gjerne prøve seg. Søknad til jobb i Valgdirektoratet ble skrevet, bare sånn for moro skyld. For den jobben, den visste Steven at han ikke kunne få. Eller?

Tiden gikk og mange jobbsøknader senere hadde Steven glemt stillingen som «Kommunikasjonsrådgiver i Valgdirektoratet». Han hadde vært inne på noen intervjuer med bachelorkrav, men der kom han ikke videre. I søken etter noe nytt vandret Steven til et mediebyrå hvor de ansetter ved vikariat. Der kom en hard tilbakemelding:

-Når du er rett ut av studiet med kun bachelorgrad kan du se langt etter både stilling som kommunikasjonsrådgiver og 500 000 i lønn.

Brrrriiiing, briiing. Telefonen ringte hos Steven noen dager senere, Briiinng, brring.

– Hei, det er Steven.

-Ja, hei, vi ringer fra Valgdirektoratet. Vi lurer på om du vil komme inn på intervju?

Steven tenkte seg om, hadde de sett feil på søknaden hans? Denne muligheten lot han ikke gå til spille, han dro på jobbintervju. Med lite nerver, noe som er uvanlig. For han pleide jo å ha en god del før slike ting. Men denne jobben fikk han ikke, det var kun god trening. Eller?
 Steven gikk med hevet hode, klar for en erfaring rikere. Spørsmålene kom og Steven svarte, han var seg selv, tenkte ikke så mye over det han fortalte. Ingen nerver, kun gode erfaringer. Null nerver og snakke rett fra levra må ha funket. Han var en av to kandidater igjen for stillingen, men han fikk den nok ikke, for den andre kandidaten hadde master og relevant erfaring. Eller?

Du har sikkert tenkt deg det allerede, Steven er den heldige med ny stilling som kommunikasjonsrådgiver i Valgdirektoratet. For det har seg nemlig slik at den som intet våger, intet vinner.

Skrevet av Emma Johannessen Østvik

 

marihel

 

One thought on “Den som intet våger, intet vinner


  1. Tilbaketråkk: Intervjuet fra helvete |

Comments are closed.