Fra BIK-student til salgssupport- og logistikkoordinator

Inga Charlotte er en mamma på snart 27 år, og samboer med Mathias. Den travle livsstilen som mamma for en liten jente på under et år kan for mange virke begrensede i karrierejakten, men ikke for Inga. Hun er en positiv, løsningsorientert dame som elsker utfordringer både på privaten og arbeidsfronten. Hun gikk BIK13, og er i dag nylig ansatt hos Borregaard. Selv om hun nå jobber som salgssupport- og logistikkoordinator, ved siden av den allerede omfattende jobben som mor, drømmer hun fortsatt om å oppnå mer. Hun vil utvikle seg i jobben, muligens videreutdanne seg innen logistikk- eller ingeniørfag, og har også et ønske om å flytte til et større hus på landet.

Bilde av Inga Charlotte

Borregaard er en leverandør av ulike produkter og jobben hennes er hovedsakelig å finne de beste logistikkløsningene for kundene. Variasjonen i arbeidet er noe Inga verdsetter høyt. Arbeidsoppgavene hennes går ut på alt som inngår i det å eksportere bedriftens varer til kunder i hele verden, og arrangerer både sjø- og bilfrakt. Det står sjeldent stille da arbeidsdagene er hektiske, og det er alltid noe som kan gjøres.

– Man svinger seg rundt fra en kunde i ett land, til en kunde i et annet land.

Veien fra studium til en jobb man trives i kan være utfordrende, noe Inga selv ikke legger skjul på.

– På dette punktet er det ærligheten som lever lengst. Jeg søkte mange jobber før jeg fikk jobben jeg har i dag.

Tidligere hadde hun en deltidsjobb som selger hos en elektronikkjede, før hun fikk jobb som speditør. Etter nesten fire år i jobben som speditør tok hun en sjanse da hun fant en stillingsannonse utlyst av Borregaard, der de søkte etter en logistikkoordinator. Inga mener at utdannelsen hos BIK, sammen med relevant erfaring fra bransjen, var avgjørende for å appellere til en internasjonal bedrift slik som Borregaard.

BIK har mange varierte fag som inngår i de ulike aspektene av internasjonal kommunikasjon, og karrieremulighetene etter utdanningen er derfor mange. Inga ønsker å presisere at det å ha god evne til å kommunisere internasjonalt i seg selv har vært mest relevant i hennes jobb.

– Når man kommuniserer med businessfolk verden over er det viktig med god etikette og riktig fremtreden tilpasset de forskjellige landene. Jeg vil også i stor grad trekke frem det skriftlige, rettskriving og formell skriving som veldig viktig i enhver jobb, samt de engelske fagene jeg har hatt.

Noe hun har erfart etter BIK er at tingene man lærer på studiet har en praktisk funksjon i arbeidslivet, og er overførbart på mange måter. I etterkant av fullført utdanning skulle hun ønske at hun, som student, var klar over at jakten på den rette jobben kan være en tidskrevende prosess. Selv om man kanskje ikke får napp ved de første søknadene mener hun det er utrolig viktig å ikke gi opp. Inga forteller at BIK er en interessant og «bred» studielinje, og at dette er veldig bra da studentene blir kvalifisert til mange yrker.

– Vit at det er MANGE forskjellige jobbmuligheter etter utdannelsen. Det handler om å få arbeidsgivere til å forstå dette når dere skriver levende og ekte søknader – legg sjela di i det formelt, men ekte!

I ånden av eksamensperioden mange kriger seg igjennom i disse dager ønsker Inga å påpeke at hjernen trenger tid til å bearbeide all informasjonen man har pugget. Ut fra egen erfaring oppfordrer hun derfor kandidatene til å ta en rolig og avslappende dag før eksamen.

 

studentassistent