Fra innsiden av Arbeiderpartiet – Espen forteller

Espen Mathisen (25) Foto: Henrik William Velde

Espen Mathisen (25) studerer Internasjonal kommunikasjon ved Høgskolen i Østfold. Han er avgangsstudent i 2017, og var på utveksling i Newcastle i England i fjor. I tre måneder har han hatt praksisplass hos Arbeiderpartiet. Etter bare noen dager i praksis fikk han jobb hos dem. Hos Arbeiderpartiet har Espen laget reklame og promotering, som valgkampvideoer. Det har vært mye fokus på valgåret.

Hva har vært det beste med studiet for deg?
Noe av det jeg likte best var klassemiljøet. Det sosiale var fantastisk grunnet den lille klassen vi har. Vi blir som støttespillere for hverandre. Fagene har vært en god miks av det engelske og det norske. Noe som hjelper veldig på faget er foreleseren, Mari Kjos Hellum. Retorikk kan være et litt tørt fag, men Maris engasjement smitter over på oss studenter. Hun tar de kjedeligste emnene og fagene, og får deg engasjert.

Hva slags forventninger hadde du til studiet?
Jeg kom inn på en annen skole, men valgte heller å begynne her i Halden. For meg var det et riktig valg. Jeg forventet en bred utdanning som dekker mye og takket være fagene hadde jeg kompetanse til å gjøre det bra i praksisen min.

Hvordan fikk du praksisplass?
Jeg sa til Mari at jeg ville jobbe med noe politisk. Jeg har tidligere erfaring som valgkampmedarbeider for Unge Høyre. Mari satte meg i kontakt med kommunikasjonssjefen til Arbeiderpartiet, som jeg begynte å maile med. Jeg ble dratt fort inn og fikk en praksisplass-kontrakt like etterpå. To dager senere fikk jeg en telefon hvor de lurte på om jeg, i tillegg til praksisplass, ville være ansatt på deltid også. Jeg kom til å være der fem dager i uka isteden for tre. Dette var grunnet at 2017 er et valgår. Som praktikant laget jeg videoer med Hadia Tajik og Jonas Gahr Støre, og var en av de ansvarlige for Arbeiderpartiets sosiale kanaler under landsmøtet. Espen skulle gjerne ha fortalt flere detaljer om hva han eksakt har gjort hos Arbeiderpartiet, men det kan han ikke avsløre. Vi får heller følge med når valgkampen begynner… Et tips er å aldri si nei. Si alltid ja. Det er viktig å knytte kontakter med alle man kan, understreker Espen.

Du har vært på utveksling i Newcastle. Hvordan var dette?
Det var opp og ned. Det var veldig annerledes enn her i Norge. Mye større klasser og noen klasser som var veldig små. Det var veldig blandet. Innholdet i fagene var veldig bra. Man blir kjent med mange hyggelige folk der borte, men problemet er at du reiser fra dem etter ett år. Jeg valgte England fordi de har business-skole, som er essensielt for meg og mine interesser. Jeg brukte mye tid på å bestemme meg, ettersom både Australia og USA hørtes veldig gøy ut.

Helt til slutt. Hva vil du anbefale med BIK til framtidige søkere?
Studiebredden. Man får så mye forskjellig kompetanse av studiet. Nok til å søke jobb, rett etter bachelor. Man får en slik bred kompetanse at man kan velge mellom svært mye når man er ferdig. Med praksis og utenlandsopphold får man så mye mer erfaring og kompetanse enn på mange andre studier.

Av Henrik William Velde & Ola Valdresstuen

 

intkomm