Kommunikasjonsstudiet ledet til drømmejobb i Google

Jeg heter Kamilla McCullough og studerer Internasjonal kommunikasjon ved Høgskolen i Østfold. Jeg fullfører studiet i vår. Og nå har jeg fått jobb hos Google i California som «innholds-analytiker»!

I 2015 var jeg på utveksling til California State University Monterey Bay (CSUMB), og jeg likte meg så godt at jeg bestemte meg for å flytte tilbake etter endt studium. Mens jeg skrev bacheloroppgaven bestemte jeg meg også for å være aktiv arbeidssøker, og jeg ville jo gjerne ha jobb i California så jeg la ut CV-en min på «job windows» og «careerbuilder» som er noen nettsider for arbeidssøkere i USA. Her hadde jeg muligheten til å se hvem som hadde sett på min CV, osv. Jeg tenkte det var ”awesome”, så jeg valgte å oppdatere nøkkelordene mine til kun kommunikasjonsrelaterte jobber. Jeg ble kontaktet per mail omtrent hver dag og fikk 32 forskjellige jobbtilbud. Jeg visste ikke hva jeg skulle gjøre med disse mulighetene ettersom jeg ikke visste nøyaktig hvilken dato jeg skulle flytte og ikke minst hvordan det skulle gå med bacheloroppgaven. Så jeg sluttet å svare på mail som bare strømmet på hver dag. Jeg hadde et godt inntrykk av jobbmulighetene i California etter dette, så jeg bestemte meg for å bare fokusere på bacheloroppgaven.

De fleste av arbeidsgiverne som kontaktet meg ga seg etter hvert, men det var én som var så ivrig at de la meg til på LinkedIn og jeg har alltid vært flink til å oppdatere min LinkedIn-profil, det spilte ikke noen rolle om jeg jobbet som servitør i 2 mnd eller som sommervikar her og der, alt ble lagt ut på LinkedIn. De samme menneskene la meg så til på Google hangout og chat-vinduene poppet opp hele tiden mens jeg skrev bacheloroppgaven slik at jeg til slutt måtte svare. Etter få minutter med chat fant jeg ut at det var en manager fra Google som desperat søkte etter noen med kommunikasjonsutdanning og som var norskspråklig. De hadde ikke nevnt dette på mail eller på LinkedIn, derfor ble jeg både overrasket og glad da jeg skjønte at det faktisk var selveste Google som prøvde å få tak i meg!

Det ble satt opp et online-intervju dagen etter og der fikk jeg snakke med en dansk manager i Google som syntes jeg var riktig kandidat for stillingen som «content analyst», altså innholds-analytiker. Jeg fikk beskjed om å starte den 6. mai, men dette var ikke aktuelt for meg ettersom jeg hadde bachelorinnlevering den 5. og muntlig den 30. mai. Jeg ville så gjerne ha jobben, og ble nervøs for å miste denne flotte muligheten fordi jeg ikke kunne starte på det tidspunktet de ønsket seg. Men jeg våget til slutt å si fra om dette, og de ordnet det slik at jeg fikk begynne når jeg er ferdig med studiet. Det virket nesten som om de trengte meg mer enn jeg trengte dem. Det hadde visst ikke vært lett å finne en som allerede skulle flytte til California med kommunikasjonsutdannelse og med norsk som språk, så jeg følte meg veldig heldig og fikk tilbud om å starte i juni.

Alt gikk altså veldig fint. Nå gleder jeg meg ikke bare til å flytte til USA, men til å begynne i drømmejobben min!

 

 

intkomm