-Derfor er denne praksisplassen helt perfekt for meg

Johanna Martinsen (23) går sitt tredje år på BIK-studiet, og har i den anledning sin praksisperiode hos Norsk Filmklubbforbund (NFK). NFK er hodet av alle filmklubbene i Norge, og de distribuerer filmer for andre filmklubber rundt om i landet.
Da vi reiste inn til Oslo for å intervjue Martinsen, hadde hun allerede sitt eget lille kontor hvor hun jobbet i fred og ro med ulike arbeidsoppgaver.

-Akkurat det jeg jobber med nå, er at jeg legger ut filmer i katalogen deres. Jeg får en liste over filmtitler tilsendt på e-mail. Videre må jeg finne informasjon om filmen, og legge ut trailer på nettsiden deres. Det som er spesielt med filmklubben er at de har mange flere filmer enn de du ser på kino. Er du litt filmnerd, så er du med i en filmklubb.

På spørsmål om hva som var viktig for henne da hun skulle velge praksisplass, forteller Martinsen at det viktigste var å finne noe som var spennende i forhold til hva hun interesserer seg for. Det var også viktig å havne på et valg som passet henne som person.

-Jeg fortalte Mari Hellum hva jeg syns er spennende, og hun fant en bra plass til meg. Jeg er veldig sjenert, og liker ikke å synes for mye. Alle oppgavene jeg gjør hos NFK er tilpassa til meg, og hvordan jeg er. Derfor er denne plassen helt perfekt for meg.

I løpet av praksisperioden har Martinsen også rukket å være med på en filmfestival i Tromsø, og forteller at hun traff regissørene til en kjent islandsk film fra i år.

-Tromsø var et eventyr. Og nå skal jeg også være med på filmtreff i Bergen. Jeg vet ikke så mye om det ennå, men at det blir nerdete, er det ingen tvil om!

Mens hun var i Tromsø, filmet hun oppholdet som en del av et filmprosjekt hun holder på med.

-Jeg skal lage en film om NFK og min praksisperiode. Veilederen min kom med en ide om å lage en film om NFK, og så begynte jeg på det. Jeg har begynt å filme med mobilen, men jeg har også litt mer fancy utstyr. Jeg lånte med meg en mikrofon fra BIK til Tromsø.

Har du noe tips til oss andre BIK-studenter som skal ut i praksis?

-Når du begynner i praksis må du ha en bra innstilling. Alt går på innstillingen din. Hvis du tenker at «dette skal jeg klare, her skal jeg gjøre en bra jobb», og i tillegg bruker det du har lært på skolen, så kommer du til å få en bra praksisperiode. Alt dere lærer på skolen kommer dere til å få bruk for. Uansett om det er noen kjedelige emner, så får dere bruk for det senere. Dere lærer å snakke, og å engasjere dere. Jeg hadde aldri klart å komme til en praksisplass om ikke det var for skolen. Bruk det dere har lært.

Tekst: Amalie Edvardsen Sibayan & Caroline Jeanett Skauen

 

marihel