Nye venner og ny kultur – bli med Juliane bak den kinesiske mur

大家好! Jeg heter Juliane, jeg er tidligere BIK-student, og bor for tiden i Kina, hvor jeg tar en master i Contemporary Chinese Studies, ved University of Nottingham Ningbo China. Universitetet er den kinesiske campusen til det britiske universitet. Alle fagene jeg har er relatert til kinesisk historie, business, kultur, politikk og språk. Etter jeg hadde fullført bacheloren i internasjonal kommunikasjon i 2016, var jeg overhodet ikke klar for å søke jobb. Jeg måtte oppleve noe kult. Noe skikkelig kult. Så da begynte jeg å lære kinesisk. Jeg har vært interessert i Kina i flere år nå, og mye av grunnen til det er nok fordi jeg ser hvor betydningsfull Kina er i verden og for Norge, samt hvor viktig det er å tilegne seg kunnskap om landet og hvordan ting fungerer her.

Det å ha muligheten til å skille seg ut i en bunke med CV-er når jeg skal søke jobb, var viktig for meg. For hvem andre gidder vel å bruke mange uendelige timer på å pugge kinesiske tegn, eller kjenne frustrasjonen vokse fordi mange av de kinesiske ordene høres helt like ut?

Jeg er veldig glad jeg valgte å studere i Kina, for Kina er så annerledes, og det er så utrolig mye å oppleve her. Bare det å leve i en by hvor det er kinesiske tegn overalt, er skikkelig kult!

Her bor alle på campus, og utvalget i mat er enormt (og sykt billig!!). Campus er veldig stort og fint, og man har alt man trenger i kort avstand fra hybelen. Studentlivet får en helt annen betydning enn i Norge. Her opplever jeg et mye mer tettknyttet studentsamfunn, hvor det skjer ting hele tiden.

Kulturforskjellene er til tider ganske store, men hey, det er jo det som gjør det så sinnssykt spennende! Her er det null fokus på trafikksikkerhet, hvor det er helt normalt med 3 voksne mennesker på en liten el-scooter, uten hjelm. Det er også helt normalt med menn som spytter overalt, eller kinesere som bruker munnbind, eller paraplyer når det er sol. Her foregår også mye gjennom telefonen. Nettshopping er den store tingen, og nå handler kineserne nesten alt de trenger gjennom en app kalt Taobao. Wechat Pay og Alipay er to av de populære, velutviklede og tilrettelagte digitale betalingsløsningene, som ikke kan sammenlignes med Vipps engang. Du klarer deg så å si ikke uten alle disse appene, de gjør livet så utrolig mye enklere.  Jeg har ikke angret ett sekund på at jeg valgte å studere i Kina, og nyter hver eneste dag!

 

 

 

intkomm