AreaS-seminar: Hva betyr økonomisk krigføring i dag? En boksamtale med Kåre Dahl Martinsen

AreaS ved Franck Orban inviterte til bokbad med professor i statsvitenskap ved Forsvarets Høgskole Kåre Dahl Martinsen. Gjenstand for samtale og diskusjon var temaene i gjestens nye bok “Økonomisk krigføring”. Det ble gjort opptak til en podcast episode, som du finner på AreaS’ webside, og en video du finner på AreaS TV-kanal på Youtube.

AreaS-seminar: Hva betyr økonomisk krigføring i dag?

 

Ringvirkningene etter Russlands ulovlige invasjon av Ukraina illustrer på nytt hvor tett forholdet mellom handel og sikkerhet er. Våpnene som brukes i konflikten er den mest synlige dimensjonen når de bringer død og harme. Mindre synlige er ulike økonomiske virkemidler som brukes av Russland til å finansiere krigen eller av det internasjonale samfunnet som fordømmer angrepet til å stanse konflikten og tvinge russerne til forhandlingsbordet. Disse er en del av en økonomisk krigføring som Kåre Dahl Martinsen beskriver i sin nye bok. Hva er økonomisk krigføring? Hvordan føres slike kriger? Når vinner man og når taper man? Kan en økonomisk krig eskalere til militær krig?

Her finner du linken til seansen med opptak.