Hva fikk to søstre fra Bærum til å reise til Syria? Samtale med Åsne Seierstad om “To søstre.”

Bokpresentasjon ved HiØ:

I boka “To søstre” forteller Åsne Seierstad om hvordan to søstre fra Bærum blir radikalisert og reiser til Syria for å slutte seg til terrororganisasjonen IS.[spacer height=”20px”]Dette vil Seierstad fortelle om på HiØ i dialog med AreaS-medlem Franck Orban.

  • Tid og sted for bokpresentasjonen: mandag 13. februar
  • Biblioteket, studiested Halden kl. 17:15 – 18:15
  • Arrangementet er åpent og gratis for publikum.

Åsne Seierstad er journalist og forfatter med internasjonal suksess. Hun er særlig kjent for dokumentariske bøker med skildringer i hverdagsliv i krigs- og konfliktområder. ‘To Søstre’ handler om hvordan to søstre fra Bærum blir radikalisert og reiser til Syria for å slutte seg til terrororganisasjonen IS.[spacer height=”20px”]Faren reiser etter i et desperat håp om å redde sine døtre ut av krigshelvete. [spacer height=”20px”]I boka forteller Åsne Seierstad familiens historie og prøver å forstå. Hvorfor radikaliseres muslimsk ungdom som vokser opp i Vesten? Hva førte de to søstrene fra Kolsås til Kalifatet? Hvem er Ayan og Leila? [spacer height=”20px”]Boka ble belønnet med Brageprisen i klassen for beste sakprosa i 2016.[spacer height=”20px”]Det vil være mulig med spørsmål fra publikum.

Bokpresentasjonen er et arrangement i regi av forskergruppen AreaS.